Sos mięsny Bolognese taty
Sos mięsny Bolognese taty może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 546 kalorii, 27g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cebulę, mieloną wołowinę, szynkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Sos Mięsny Bolognese, Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim, oraz Więcej warzyw, mniej mięsa lato Bolognese.
Instrukcje
Umieść mieloną wołowinę na dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Odcedzić, bardzo drobno pokruszyć i odstawić.
W maszynce posiekaj marchew, cebulę i szynkę.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na małym ogniu. Wymieszać mieszaninę marchwi i gotować na wolnym ogniu przez 3 do 5 minut. Wymieszaj gotowaną wołowinę, bulion wołowy, pastę pomidorową, skórkę z cytryny, liście laurowe, Bazyl i gałkę muszkatołową. Dusić na najniższym ogniu, częściowo przykryte, przez co najmniej 2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Bezpośrednio przed podaniem wymieszać śmietanę i dobrze wymieszać.