SOS Jabłkowo-Gruszkowy
Przyprawiony SOS jabłkowo-gruszkowy jest bezglutenowe i wegańskie SOS. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.2 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka soku z cytryny, mielona gałka muszkatołowa, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka jabłkowo-gruszkowa, Zapiekanka jabłkowo-gruszkowa, oraz Zapiekane jabłko i gruszka.
Instrukcje
Połącz jabłka, gruszki, sok z cytryny, laski cynamonu, gałkę muszkatołową, 1 łyżkę cukru i 1/4 szklanki wody w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, aż jabłka i gruszki są bardzo miękkie, ale nadal nieco grube, 15 do 20 protokół. Smak mieszaniny i dodać pozostałą łyżkę cukru w razie potrzeby.
Wyjmij sos z ognia i mieszaj kilka razy, aż sos będzie dobrze połączony z małymi kawałkami. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Usunąć laski cynamonu i podawać. (Aby uzyskać gładszy SOS, usuń z ognia, usuń laski cynamonu, a następnie ubijaj mieszaninę, aż będzie gładka, przed wystygnięciem.)