Sole Meunière
Sole Meunière wymaga mniej więcej 15 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 339 kalorii, 1G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę z cytryny, skórkę z cytryny, wino takie jak sauvignon blanc i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Sole Meunière, Sole Meunière, oraz Sole Meunière.
Instrukcje
Osusz rybę papierowymi ręcznikami. Obficie posolić i pieprzyć obie strony fileta, a następnie lekko odkurzyć wszystkie powierzchnie ryby mąką.
Dodać 2 łyżki masła do patelni i podgrzewać na średnim ogniu, aż patelnia będzie gorąca i masło się stopi.
Dodać podeszwę i smażyć z jednej strony, aż ugotuje się około połowy (ugotowana część będzie nieprzejrzysta, jeśli spojrzysz na stronę filetu). Ostrożnie obrócić za pomocą 2 szpatułek i smażyć do ugotowania through.To zrobić sos Meunire, przełożyć rybę na talerz, a następnie dodać szalotki do masła. Smażyć, aż szalotka będzie miękka i zacznie brązowieć.
Dodaj białe wino i gotuj, aż większość płynu zniknie. Zakończ SOS ubijając sok z cytryny i skórkę wraz z ostatnią łyżką masła.
Polać rybę sosem Meunire.
Udekorować natką pietruszki i podawać natychmiast.