Smażony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do maczania
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego tuńczyka, żółtego ogona i łososia z trzema sosami do maczania. Ten przepis zawiera 10 porcji z 475 kalorii, 28g białka, oraz 36g tłuszczu każdy. Za 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 133 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, olej canolan, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest super. Smażony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do maczania, Sezamowy pieczony Tuńczyk z sosem imbirowo-marchewkowym, oraz Sezamowy pieczony Tuńczyk z sosem imbirowo-marchewkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 6-calowe drewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Drewniane
3
Rozgrzej grill węglowy lub ceramiczną kuchenkę węglową w stylu kamado, aby bezpośrednio grillować na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
Nawlecz jeden pasek ryby na szpikulec, posmaruj olejem z obu stron i posyp solą i pieprzem. Grilluj, aż lekko zwęglą się z obu stron i nadal rzadko w środku, około 30 sekund z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, Julienne
5
Podawać na półmiskach z maczanymi sosami w małych miseczkach.
Wymieszaj majonez, czosnek, skórkę z limonki i sok oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Pomarańcza, Skórka
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Odstaw na 10 minut, aby smaki się stopiły przed podaniem.
8
Wymieszaj sos sojowy, sok z cytryny, sos chile-czosnkowy i cukier i dopraw pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Pozostaw sos w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Dodaj płatki imbiru i czerwonego chile i gotuj, aż imbir będzie miękki, około 2 minut. Zwiększ ogień do wysokiego, dodaj sok pomarańczowy, brązowy cukier, sos sojowy i sok z limonki i gotuj, aż mieszanina zmniejszy się o około jedną czwartą, mieszając od czasu do czasu, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Dietetyczna Soda Kremowa
1 Truskawka Bez łuski
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
12
Zdjąć z ognia, dodać ocet ryżowy oraz zestsy pomarańczowo-limonkowe i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy
Drobna Sól Do Brzegów Szklanek
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
13
Dodaj zieloną cebulę i sezam tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Tuńczyka można łączyć z Pinot Noir, Merlot i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 50 dolarów.