Smażony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do maczania

Smażony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do maczania
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego tuńczyka, żółtego ogona i łososia z trzema sosami do maczania. Ten przepis zawiera 10 porcji z 475 kalorii, 28g białka, oraz 36g tłuszczu każdy. Za 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 133 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, olej canolan, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest super. Smażony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do maczania, Sezamowy pieczony Tuńczyk z sosem imbirowo-marchewkowym, oraz Sezamowy pieczony Tuńczyk z sosem imbirowo-marchewkowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 6-calowe drewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
3
Rozgrzej grill węglowy lub ceramiczną kuchenkę węglową w stylu kamado, aby bezpośrednio grillować na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Nawlecz jeden pasek ryby na szpikulec, posmaruj olejem z obu stron i posyp solą i pieprzem. Grilluj, aż lekko zwęglą się z obu stron i nadal rzadko w środku, około 30 sekund z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Podawać na półmiskach z maczanymi sosami w małych miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wymieszaj majonez, czosnek, skórkę z limonki i sok oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Odstaw na 10 minut, aby smaki się stopiły przed podaniem.
8
Wymieszaj sos sojowy, sok z cytryny, sos chile-czosnkowy i cukier i dopraw pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Pozostaw sos w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Dodaj płatki imbiru i czerwonego chile i gotuj, aż imbir będzie miękki, około 2 minut. Zwiększ ogień do wysokiego, dodaj sok pomarańczowy, brązowy cukier, sos sojowy i sok z limonki i gotuj, aż mieszanina zmniejszy się o około jedną czwartą, mieszając od czasu do czasu, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
12
Zdjąć z ognia, dodać ocet ryżowy oraz zestsy pomarańczowo-limonkowe i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
13
Dodaj zieloną cebulę i sezam tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)

Składniki

10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowyOlej rzepakowy11 funt cukinii,chile-sos czosnkowychile-sos czosnkowy454Orzechy dowolne (posiekane)filet z żółtego ogona, pokrojony w paski o grubości 1 calafilet z żółtego ogona, pokrojony w paski o grubości 1 cala2(zima)obrany i drobno starty świeży imbirobrany i drobno starty świeży imbir2goździkiczosnek zmiażdżony na pastę z solączosnek zmiażdżony na pastę z solą1Skórka i sok z limonkiSkórka i sok z limonki1Sok z limonkiSok z limonki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier0(może być lub przeglądać)starta skórka z limonkistarta skórka z limonki2(zima)sos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1(może być lub przeglądać)starta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa0(może być lub przeglądać)czerwone płatki chileczerwone płatki chile2(zima)ocet ryżowyocet ryżowy454Orzechy dowolne (posiekane)filet z łososia bez skóry, pokrojony w paski o grubości 1 calafilet z łososia bez skóry, pokrojony w paski o grubości 1 cala10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1Dużeszalotka (Biała i zielona część), cienko pokrojonaszalotka (Biała i zielona część), cienko pokrojona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1szczyptaSzczypta cukruSzczypta cukru454Orzechy dowolne (posiekane)schab z tuńczyka bez skóry, pokrojony w paski o grubości 1 calaschab z tuńczyka bez skóry, pokrojony w paski o grubości 1 cala11 funt cukinii,prażony biały sezamprażony biały sezam

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Tuńczyka można łączyć z Pinot Noir, Merlot i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 50 dolarów.
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia18
Magazyn