Smażony Tuńczyk z Salsanem Mango to meksykańskie danie główne. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 582 kalorie , 43 g białka i 23 g tłuszczu każda. Za 7,94 USD za porcję ten przepis pokrywa 43% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup cebulę, mango, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 87% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy obejmują smażonego tuńczyka z salsą japońską , smażonego tuńczyka z salsą japońską i smażonego tuńczyka z salsą tropikalną .
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Podsmaż oliwę z oliwek, cebulę i imbir na dużej patelni na średnim ogniu przez 10 minut lub do momentu, aż cebula stanie się półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Piersi Z Kurczaka, Pokrojonej W Paski
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Ostry Ser Cheddar Pokrojony W Paski O Grubości 1 Cala
Dodaj mango, zmniejsz ogień do małego i gotuj przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Mango
5
Dodaj sok pomarańczowy, brązowy cukier, sól, czarny pieprz i jalapeno; gotować jeszcze 10 minut, aż sok pomarańczowy się zredukuje, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oliwy Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone.
8
Rozgrzej patelnię na dużym ogniu przez 5 minut, aż będzie bardzo gorąca. Tuńczyka obficie dopraw solą i pieprzem. Gdy patelnia będzie bardzo gorąca, dodaj odrobinę oliwy z oliwek, a następnie steki z tuńczyka. Smaż przez 2 do 3 minut z każdej strony lub do momentu, aż zewnętrzna część będzie rumiana, ale wnętrze jest bardzo rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Obrane Jajka Na Twardo, Pokrojone W Plasterki I Kostkę
Tuńczyka można łączyć z Pinot Noir, Merlot i winem różowym. Chociaż ryby często łączy się z białym winem, bardziej mięsiste ryby, takie jak tuńczyk, doskonale pasują do czerwonego wina. Różowe również będzie dobrze pasować, zwłaszcza jeśli tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Peter Michael Le Caprice Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 259 dolarów za butelkę.
Peter Michael Le Caprice Pinot Noir
Głęboki rubinowy kolor i jasny szkarłatny odcień to wyraźny identyfikator Le Caprice. Winnica ukazuje swoje charakterystyczne cechy czerwonych owoców leśnych w połączeniu z aromatami likieru z czerwonej wiśni, porzeczki, maliny, truskawki, świeżej skóry i grafitu. Rocznik 2010 jest wyrafinowany i wyrazisty, z intensywną koncentracją w ustach. Wykończenie pozostaje aromatyczne i subtelne na podniebieniu.