Smażony ryż wieprzowy
Pork Rice Stir-Fry to przepis bezglutenowy i bezmleczny, składający się z 4 porcji. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 187 kalorii, 9 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Taste of Home wymaga papryki, ryżu, sosu sojowego i czosnku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 34%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Smażona wieprzowina z ryżem, Smażona wieprzowina i warzywa z ryżem z nerkowców i Smażona kapusta pekińska z makaronem ryżowym, wieprzowiną i kolendrą.
Instrukcje
Na dużej patelni lub woku podsmaż wieprzowinę na 2 łyżeczkach oleju przez 3-5 minut lub do momentu, aż przestanie być różowa.
Wyjmij i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni rozgrzej pozostały olej.
Dodać grzyby, groszek, kasztany wodne, paprykę, cebulę i czosnek; smażymy, aż warzywa będą chrupiące.
Połącz sos sojowy i cukier; wmieszać do mieszanki warzywnej. Gotuj przez 1-2 minuty. Wróć wieprzowinę na patelnię. Wymieszaj ryż; gotować przez 3-5 minut lub do momentu zagotowania, od czasu do czasu mieszając.