Smażone Krewetki Z Maślanym Sosem Z Octu Balsamicznego
Smażone krewetki z maślanym sosem z octu balsamicznego to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.12 za porcję. Jedna porcja zawiera 714 kalorii, 51g białka, oraz 49g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka octu balsamicznego, masło, krewetki w skorupie, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane piersi z kurczaka z sosem z octu balsamicznego, Smażony Radicchio z miodem i octem balsamicznym, oraz Smażone Brokuły Raab Z Octem Balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz krewetek w skorupie, obrać i devein je (zobacz Jak obrać i devein krewetki). Jeśli używasz oczyszczonych, rozmrożonych krewetek, pomiń ten krok. Tak czy inaczej, dobrze osuszyć krewetki ręcznikami papierowymi i odstawić. Umieść durszlak lub duży sitko w misce i ustaw go obok zakresu. W dużej patelni ustawić na dużym ogniu, stopić 1 Tbs. masła. Gdy pieni masło, dodać krewetki i dobrze doprawić solą i pieprzem. Mieszać kilka razy, jak gotować krewetki -- mogą lekko brązowy, co jest dobre. Są one zrobione tak szybko, jak są one tylko gotowane przez i nieprzezroczyste, 3 do 5 minut; przeciąć na pół, aby sprawdzić.
Wyjmij patelnię z ognia; przenieś krewetki łyżką szczelinową na durszlak. Przykryj krewetki luźno folią i odstaw na bok, aby zachować ciepło podczas przygotowywania sosu.
Wylać wszystko, ale 1 lub 2 łyżeczki. płyn z patelni. Ustaw patelnię z powrotem na dużym ogniu i dodaj pozostałe 6 Tbs. masło, wirowanie patelni raz lub dwa razy, aż masło zamienia światło orzechowy brązowy, o 2 protokół. (Wszelkie brązowe kawałki, które przyklejają się do patelni, staną się jeszcze brązowsze, ale nie powinny się palić.) Natychmiast wlać ocet balsamiczny na patelnię i zacząć skrobać brązowe kawałki. Nadal skrobać i gotować, aż sos zgęstnieje nieco i zaczyna się pojawiać jak glazury, o 2 protokół. SOS zmniejszy się do skąpej 1/2 szklanki. Wyłączyć ogień i wymieszać odsączone krewetki (wyrzucić nagromadzony płyn w misce) do płaszcz je lekko z sosem i krótko rewarm je bez gotowania dalej. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Posypać świeżymi ziołami i podawać natychmiast z cytrynowymi klinami, w razie potrzeby.
42, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
6, Tłuszcz Wielonienasycony