Shrimp Satay

Shrimp Satay
Shrimp Satay to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 29g białka, 8G tłuszczu i w sumie 212 kalorii. Za $4.24 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka oleju sezamowego, kremowego masła orzechowego, krewetek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 37 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 50%. Podobne przepisy obejmują Satay z kurczakiem i krewetkami, Szaszłyki satay warzywne (lub krewetkowe) , oraz Satay z krewetkami z pikantnym sosem do maczania orzeszków ziemnych.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: drewniane lub metalowe szaszłyki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
2
W małym rondelku wymieszaj sos orzechowy, sos z czarnej fasoli i ostry sos. Ustaw na średnim ogniu, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu, aż lekko się zmniejszy, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Czarnej FasoliSos Z Czarnej Fasoli
Sos OrzechowySos Orzechowy
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
W międzyczasie posmaruj patelnię grillową, patelnię lub dużą patelnię sprayem do gotowania i ustaw na średnim ogniu. Krewetki nadziać na szpikulec, pozostawiając między nimi trochę miejsca, aby umożliwić równomierne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Umieść szaszłyki na gorącej patelni i gotuj, aż krewetki będą jasnoróżowe i ugotowane, około 5 minut, często obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Podawaj krewetki z ciepłym sosem orzechowym z boku do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
6
W średnim rondlu wymieszaj składniki sosu, aż dobrze się połączą i ustaw patelnię na średnim ogniu. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Pozostały sos orzechowy będzie przechowywany w lodówce do 4 dni lub w zamrażarce do 3 miesięcy; przed użyciem całkowicie rozmrozić w lodówce lub kuchence mikrofalowej przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować, jest Radley & Finch Viking Point Sauvignon Blanc. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Radley & Finch Viking Point Sauvignon Blanc
Radley & Finch Viking Point Sauvignon Blanc
TrudnośćŚredni
Gotowe W37 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn