Sezam Krewetki Stir-Fry
Sezam krewetki Stir-Fry jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz sól, nasiona sezamu, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek Sezamowy Stir Fry, Shrimp Stir Fry Freezer Pack, oraz Thai Shrimp Stir Fry z cukinią dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotuj osoloną wodę.
Dodać ryż, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Podczas gdy ryż gotuje się na wolnym ogniu, połącz krewetki, imbir, pieprz cayenne, czosnek, nasiona sezamu i czarny pieprz w dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności. Pozostawić do marynowania w lodówce.
Rozgrzać olej sezamowy w dużym woku lub patelni.
Dodaj czerwoną paprykę i zieloną cebulę; saute 3 do 4 minut, aby lekko zmiękczyć
Dodaj groch i krewetki z przyprawami; saute 4 minut lub aż krewetki są nieprzezroczyste.
Wymieszać skrobię kukurydzianą do bulionu z kurczaka i dodać do woka; gotować, mieszając, aż mieszanina się zagotuje.
Posypać solą. Łyżka mieszanki krewetek nad ryżem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.