Serowy sos do makaronu z dynią piżmową
Przepis na serowy sos do makaronu z dynią piżmową można przygotować w około 55 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 158 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 72 centy za porcję. Ten przepis polubiło 191 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jabłek, czosnku, mieszanki serów i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską i pierwotną. Świetnie sprawdza się jako sos w bardzo przystępnej cenie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 57%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Makaron z dynią piżmową z serowym sosem śmietanowym, Serowy makaron z dynią piżmową z boczkiem i Makaron z dynią piżmową serowy.
Instrukcje
Dynię włóż do rondla, zalej wodą i zagotuj. Gotuj dynię, aż będzie bardzo miękka, od 15 do 20 minut.
Odcedź nadmiar wody. Gotowana dynia powinna wynosić 2 filiżanki.
Rozgrzej oliwę z oliwek i masło na patelni na średnim ogniu i smaż cebulę, czosnek i jabłko, często mieszając, aż zmiękną i zrumienią się, około 15 minut.
Dodaj dynię piżmową i bulion z kurczaka i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do małego zagotowania i dodaj mieszankę mleka i sera. Mieszaj, aż ser się roztopi, a sos osiągnie pożądaną gęstość, od 5 do 10 minut. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.