Schabowe Klopsiki
Klopsiki ze sznycla wieprzowego mogą być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 549 kalorii. Ten przepis służy 18. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, olej z orzeszków ziemnych, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Sznycel Wieprzowy, Sznycel Wieprzowy, oraz Sznycel Wieprzowy.
Instrukcje
W dużej misce połączyć 2 łyżki Panko z mlekiem i odstawić do namoczenia na 2 do 3 minut.
Dodaj mieloną wieprzowinę, tymianek, skórkę z cytryny, 1 łyżeczkę koszernej soli, pieprz i natkę pietruszki i delikatnie wymieszaj, aż dokładnie się wmieszasz.
Praca z mokrymi rękami, użyj środka łyżki stołowej, aby zgarnąć mieszaninę mięsa i toczyć się między dłońmi, aby utworzyć kulkę mięsną o średnicy cala.
Przenieś do obramowanej blachy do pieczenia lub dużej płyty i powtarzaj, aż cała mieszanina zostanie użyta.
Mąkę, jajko i pozostałą filiżankę Panko ułożyć w trzech oddzielnych miseczkach lub płytkich naczyniach. Każdy klopsik zagotować w mące, następnie w jajku, a na koniec w panko. Wymień panierowane klopsiki na obramowanej blasze do pieczenia lub płycie.
Rozgrzać olej w dużej żeliwnej patelni, holenderski piekarnik lub wok, aż osiągnie 177° na termometrze głębokiego smażenia. Dostosuj płomień, aby utrzymać temperaturę. Pracując partiami, smażyć klopsiki, często obracając, aż będą złote i chrupiące, w sumie od 3 do 4 minut.
Klopsiki przełożyć na duży talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i doprawić solą.
Klopsiki podawać z klinami cytrynowymi lub z ziarnistą musztardą mieloną na kamieniu.