Sałatka z rukoli i gruszek z Mascarpone i prażonymi orzechami włoskimi
Sałatka z rukolą i gruszką z Mascarpone i prażonymi orzechami włoskimi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 560 kalorii, 8G białka, oraz 54g tłuszczu. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, sok z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z rukolą i gruszką z prażonymi orzechami włoskimi, Sałatka z rukolą i gruszką z prażonymi orzechami włoskimi, oraz Sałatka z gruszek, rukoli i endywii z kandyzowanymi orzechami włoskimi.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie grzać orzechy, mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Orzechy przełożyć łyżką szczelinową do ręczników papierowych do odsączenia, następnie posypać solą do smaku.
Wlać olej do żaroodpornej miarki.
Połowę ciepłych prażonych orzechów włoskich wymieszać z mascarpone wraz z 1/8 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodać olej w wolnym strumieniu do 1 1/2 łyżki soku z cytryny w misce, ubijając, a następnie ubijać w pozostałych 1/8 łyżeczki soli i pieprzu. Fajny dressing.
Podziel gruszkę wzdłuż i usuń rdzeń (najlepiej za pomocą noża do melonów), a następnie pokrój wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry na 4 talerzach, z jednej strony, i skropić pozostałą 1/2 łyżki soku z cytryny.
Wrzucić rukolę z wystarczającą ilością dressing płaszcz i Kopiec obok gruszki. Łyżka mieszanki mascarpone na każdym talerzu między sałatką a gruszką, a następnie posypać sałatki pozostałymi prażonymi orzechami włoskimi.