Sałatka z kokosowych owoców tropikalnych może być właśnie bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i wegetariańskim przepisem, którego szukałeś. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 111 kalorii , 1 g białka i 2 g tłuszczu każda. Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup winogrona, kokos, gruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 46% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Sałatka z owoców tropikalnych z prażonymi orzechami kokosowymi , Sałatka z owoców tropikalnych z limonką i orzechami kokosowymi oraz Sałatka z owoców tropikalnych z małymi krewetkami i prażonymi orzechami kokosowymi .
Skropić sokiem pomarańczowym; delikatnie wrzucić do pokrycia. Przechowywać w lodówce do momentu podania. Tuż przed podaniem dodać banana i posypać kokosem.
Sałatka owocowa świetnie komponuje się z Chardonnay, napojem alkoholowym i białym winem. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Maddalena Chardonnay. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Maddalena Chardonnay
Fermentacja w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu, fermentacja malolaktyczna, mieszanie osadu i dojrzewanie na surowo, rozwijają jego największy potencjał. Maddalena Vineyard Chardonnay wita nos potpourri aromatów owocowych, w tym cytrusów, gujawy i skórki pomarańczowej. Aromaty te uzupełnia pierwiastek mineralny, określany mianem „mokrych kamieni”. W ustach ujawnia się także owocowy charakter, któremu towarzyszy dobra struktura i długi, rześki finisz.