Sałatka Z Kałamarnic Azji Południowo-Wschodniej

Sałatka Z Kałamarnic Azji Południowo-Wschodniej
Sałatka z kałamarnic z Azji Południowo-Wschodniej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 368 kalorii, 33g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szalotki, liście kolendry, orzeszki ziemne prażone na sucho i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Południowo-Azjatycka Sałatka z grejpfrutów i krewetek, Sałatka z kapusty i krewetek Azji Południowo-Wschodniej, oraz Południowo-Azjatycka Sałatka Z Grillowaną Wołowiną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij razem sok z limonki, sos rybny, cukier (do smaku), sól, i chile (do smaku) w dużej misce, aż cukier się rozpuści, następnie dodać olej w powolnym strumieniu, ubijając aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryka ChiliPapryka Chili
CukierCukier
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Ściągnąć i rezerwować klapy z ciał kałamarnic, jeśli są przymocowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
2
Przeciąć ciała kałamarnic w poprzek na pierścienie o grubości 3/4 cala i o połowę klapy wzdłuż. Jeśli skupiska macki są duże, połówki wzdłuż i pociąć dłuższe macki, jeśli są dołączone, poprzecznie na 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
3
Doprowadzić 4-do 5-quart garnek osolonej wody do wrzenia. Wymieszać w kałamarnicy i gotować, aż po prostu zamienia nieprzezroczyste, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną bieżącą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
5
Dobrze odcedzić, następnie wrzucić do miski z 2 łyżkami dressingu (reszta rezerwowa).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Marchew i ogórek pokroić wzdłuż na cienkie szerokie wstążki za pomocą obieraczki do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
OgórekOgórek
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Wrzucić razem marchew i ogórek wstążki, sałata, kolendra, mięta, i szalotki w dużej misce, następnie dodać kalmary i reserved dressing i wrzucić ponownie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
OgórekOgórek
SałataSałata
MarchewMarchew
KałamarnicaKałamarnica
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Sałatkę z kalmarów posypać równomiernie orzeszkami ziemnymi przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
KałamarnicaKałamarnica

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 32 dolarów za butelkę.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia49
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn