Sałatka Z Homara Lo Mein

Sałatka Z Homara Lo Mein
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Homar Lo Mein sałatka może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 598 kalorii, 36g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka wody lodowej, pieprz, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 51%. Spróbuj Homar Yee Mein (Makaron Z Homarem), Pancit canton (Alias lo mein lub chow mein), oraz Sałatka Z Makaronem Lo Mein dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli używasz żywych homarów, zanurz je najpierw głową w dużym rondlu z wrzącą wodą i gotuj, aż będą jaskrawoczerwone, około 8 minut. Używając szczypiec, wyjmij homary do miski. Gdy są wystarczająco chłodne, aby je obsłużyć, złamać pazury i ogon i usunąć całe mięso. Pokrój mięso z ogona i pazurów o grubości 1/4 cala i przechowuj w lodówce, aż będzie gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść hijiki w małej misce, dodaj wrzącą wodę i odstaw na bok, aż zmiękną, o 15 protokół. W małej misce, połączyć sos sojowy z 1 łyżeczka cukru i 1/4 łyżeczki oleju sezamowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odcedzić hijiki i dodać go do miski. Odstawić na co najmniej 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
W średnim rondlu z wrzącą wodą blanszować groszek śnieżny do jasnozielonego, około 1 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś groszek śnieżny do lodowatej wody, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Odcedzić i osuszyć, a następnie pokroić groszek wzdłuż na cienkie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6
W misce połączyć czosnek, imbir, pokruszony czerwony pieprz, sos rybny, sok z limonki i pozostałe 2 łyżki cukru i 1 łyżeczka oleju sezamowego. Wymieszać 5 łyżek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Dodać makaron i gotować, mieszając, aż al dente, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
9
Odcedzić makaron w durszlaku i zwrócić je do rondla. Napełnij patelnię zimną wodą i obróć makaron wokół, a następnie odcedz. Powtórz ten proces jeszcze raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Dobrze odcedzić makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
11
W dużej misce, połączyć makaron z homara, groszek śnieżny i hijiki i jego marynaty. Rzuć dobrze, używając czystych rąk lub szczypiec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Dodaj sos rybny i liście kolendry, doprawić pieprzem i dobrze wymieszać. Sałatkę przełożyć na duży talerz, posypać orzeszkami ziemnymi i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Sos RybnySos Rybny
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
13
Rekomendacja wina: prosty Riesling z nutą słodyczy podkreśli bogactwo homara i zrównoważy Azjatyckie smaki wodorostów i sosu rybnego. Rozważ 1994 Sichel Piesporter Goldtrpfchen Riesling Sptlese z Niemiec lub 1993 Columbia Winery Cellarmaster ' s Reserve Johannisberg Riesling ze stanu Waszyngton.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
RieslingRiesling
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 85 dolarów za butelkę.
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Na nosie występują aromaty kwiatowe, dymne i mineralne. Po postarzaniu pojawia się również kruchy aromat, a także nuty przypraw, pyłku i miodu. Finezja, delikatność i mineralność charakteryzują to wino. Początkowo jest delikatny w ustach, ale później staje się silniejszy, a następnie utrzymuje tę siłę.Pij z rybami i drobiem w białym sosie, skorupiakami i foie gras.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn