Sałatka z fasoli szparagowej i ziemniaków

Sałatka z fasoli szparagowej i ziemniaków
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj sałatkę z fasoli szparagowej i ziemniaków. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański przepis i cały przepis 30 serwuje 8 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 3 g białka i 8 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, szalotki, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się na Czwarty Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 69%, to danie jest dobre. Sałatka z solonego dorsza, ziemniaków i fasoli szparagowej, sałatka z fasoli szparagowej i sałatka z fasoli szparagowej są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Ziemniaki i czosnek włóż do garnka i zalej dobrze osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż ziemniaki będą miękkie jak widelec, około 20 minut; odpływ. Gdy ostygną, ale nadal będą gorące, ostrożnie przekrój ziemniaki na pół (staraj się nie ściągać skórki) i przenieś do dużej miski. Drobno posiekaj czosnek i dodaj go do ziemniaków wraz z po 2 łyżkami octu i oliwy z oliwek; sezon z solą. (Ważne jest, aby to zrobić, gdy ziemniaki są jeszcze ciepłe, aby wchłonęły ocet i olej i były całkowicie przyprawione.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
W międzyczasie zagotuj w kolejnym garnku dobrze osoloną wodę na średnim ogniu. Przygotuj miskę z lodowatą wodą i obficie dopraw ją solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodaj fasolkę szparagową do wrzącej wody i gotuj do miękkości, 5 do 6 minut (ugryź fasolę, aby mieć pewność, że jest odpowiednio ugotowana); odcedź i natychmiast wlej wodę z lodem, aby je „zszokować” lub przerwać gotowanie. Gdy ostygną, odcedź fasolki szparagowe i pozwól im trochę wyschnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Przekrój je na pół.
5
Do miski z ziemniakami dodaj fasolkę szparagową, oliwki, oregano, szalotkę i płatki czerwonej papryki. Mieszaj, aby dobrze połączyć; posmakuj i dopraw do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Haricots VertsHaricots Verts
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6
W razie potrzeby dodać pozostałą oliwę i ocet. Ta sałatka jest teraz dobra, ale będzie jeszcze lepsza, jeśli pozostawisz ją na co najmniej 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Zdjęcie: Anna Williams
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn