Sałatka Truskawkowa Z Speckiem i Halloumi

Sałatka Truskawkowa Z Speckiem i Halloumi
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Sałatkę Truskawkową ze Speckiem i Halloumi. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka, 50 g tłuszczu i łącznie 560 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Za 5,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, soli morskiej i pieprzu, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dzięki temu przepisowi Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 31%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Grillowana sałatka z truskawkami Halloumi, Grillowana sałatka z truskawkami Halloumi i Sałatka z truskawek i rukoli z grillowanym Halloumi.

Instrukcje

1
Większość ludzi myśli o truskawkach jako o czymś, co jedzą tylko na deser, ale świetnie sprawdzają się w sałatkach. Zwłaszcza w połączeniu z serem Halloumi, który po prostu uwielbiam. To cypryjski ser wytwarzany z mleka koziego lub owczego, który można dostać w każdym dobrym supermarkecie. Przypomina ciągnącą się fetę, ale można z nią gotować. Po usmażeniu lub pieczeniu wszystko staje się chrupiące na zewnątrz i miękkie i lekko ciągnące się w środku. Genialna rzecz do jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
Kilka Gałązek świeżej Mięty, Zerwane LiścieKilka Gałązek świeżej Mięty, Zerwane Liście
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
Garść Mieszanych Liści Sałaty, Umytych I OdwirowanychGarść Mieszanych Liści Sałaty, Umytych I Odwirowanych
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2
W misce skrop pokrojone truskawki odrobiną octu balsamicznego, sokiem z cytryny i odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doprawić solą i pieprzem. To wydobędzie i nada smaku cudownym sokom truskawkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plasterków Plamki8 Plasterków Plamki
12 Uncji Truskawek, łuskanych I Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala12 Uncji Truskawek, łuskanych I Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Truskawki, Obrane I Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaTruskawki, Obrane I Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą do średniej temperatury i dodaj odrobinę oliwy z oliwek. Na każdy kawałek sera Halloumi wciśnij listek bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Połóż plastry liśćmi do dołu na patelni i smaż przez minutę. Ostrożnie przewróć na drugą stronę i smaż przez kolejną minutę, aż ser Halloumi będzie jasnozłoty i chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Przygotuj sobie 4 talerze i na każdym połóż po kilka kawałków chrupiącego sera Halloumi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
6
Do miski z truskawkami włóż miętę, resztę liści bazylii i sałaty i wymieszaj. Na środku każdego talerza ułóż odrobinę mieszanki truskawek i ułóż plamkę na wierzchu. Na koniec dodaj więcej liści sałaty. Podawać skrop octem balsamicznym i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
SpeckSpeck
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
„Nasza umowa z producentami „Jamie at Home” pozwala nam na udostępnienie w Internecie jedynie 2 przepisów na odcinek. Food Network ubolewa nad niedogodnościami dla naszych widzów i użytkowników foodnetwork.com”

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Guntrum Dry Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Wytrawny Riesling Louisa Guntruma
Wytrawny Riesling Louisa Guntruma
Riesling Louis Guntrum Dry Riesling 2016 ma delikatny zapach białych brzoskwiń, moreli i soczystych gruszek. Imponujące odczucie w ustach i trwały smak. Klasyczny Riesling w wyrazie i elegancji.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn