Sałatka szpinakowo-orzechowa z sosem z sera pleśniowego
Sałatka szpinakowo-orzechowa z sosem z sera pleśniowego to bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przystawka. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga sera, crème fraîche, szpinaku liści baby, i kawałki orzecha włoskiego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Ser pleśniowy i sałatka orzechowa z sosem klonowym, Sałatka z gruszki, orzecha włoskiego i sera pleśniowego z sosem klonowym, oraz Sałatka szpinakowa z boczkiem i maślanką-sos z sera pleśniowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ser pleśniowy, crme frache i przyprawy rozgnieść w misce z 50 ml wody, aż będzie gładki i wylewany.
Szpinak wyłożyć na talerz, rozsypać na kawałkach orzecha włoskiego i skropić sosem z sera pleśniowego.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.