Sałatka Orzo i krewetki ze szparagami
Orzo i sałatka z krewetek ze szparagami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 437 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, bazylia, musztarda miodu, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 91%. Podobne przepisy to Patelnia z krewetkami z Orzo, Fetanem i szparagami, Makaron z krewetkami cytrynowymi z Orzo i szparagami, oraz Sałatka cytrynowa Orzo ze szparagami i pomidorami.
Instrukcje
Obrać krewetki, rezerwując muszle. Na patelni na średnim ogniu, gotować czosnek i krewetki w 2 łyżki oliwy z oliwek, często mieszając, aby utrzymać czosnek od brązowienia. Gdy krewetki są gotowane przez, zdjąć z ognia, ostudzić i pokroić w 1/2-calowe kawałki.
Doprowadzić wodę do wrzenia w holenderskim piecu na dużym ogniu.
Dodać muszle krewetek, gotować przez 5 minut, następnie odcedzić muszle i wyrzucić. Wymieszać orzo i gotować przez 5 minut. Wymieszać w kawałki szparagów i kontynuować gotowanie, aż makaron jest al dente, o 4 protokół.
Odcedzić na sito siatkowe i spłukać w zimnej wodzie.
Wrzucić makaron i szparagi z 2 łyżki oliwy z oliwek, krewetki, i zielona cebula aż równomiernie powlekane. W osobnej misce, ubić ocet, sok z cytryny, musztarda, i bazylia aż włączone.
Wymieszać makaron i dobrze wymieszać; doprawić do smaku solą i pieprzem. Chill przez 2 godziny.