Sałatka Migdałowo-Pomarańczowa
Sałatka migdałowo-pomarańczowa to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Przepis ten służy 2. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 11g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 2,09 zł za porcję, ten przepis okładki 22% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli, migdałów, octu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka pomarańczowo-Migdałowa w filiżankach sałaty, Cheddar-Sałatka Z Sałaty Migdałowej, oraz Sałata z zielonych liści, granatu i migdałów podobnych receptur.
Instrukcje
Do opatrunku połącz pierwsze sześć składników w słoiku z ciasną pokrywką; wstrząsaj, aż cukier się rozpuści. Na ciężkiej patelni smażyć migdały na maśle, aż do tostu, około 4 minut.
Posypać cukrem; gotować i mieszać, aż cukier się stopi, około 3 minut.
Rozprowadzić na folii do ostygnięcia; rozbić.
Na dwóch talerzach sałatkowych ułóż zielenie, pomarańcze i cebulę. Potrząsnąć dressingiem; skropić sałatkami.