Sałatka Mesclun i Mango z dressingiem imbirowo-marchewkowym
Sałatka Mesclun i Mango z dressingiem imbirowo-marchewkowym może być właśnie przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis zawiera 114 kalorii, 1 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,56 USD za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 18 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką marchewkę, mango, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z marchewki i ogórka z dressingiem mango-kalamansi-imbir, Sałatka Mesclun z dressingiem cebulowo-imbirowym i Japoński dressing z marchewki i imbiru Japoński dressing do sałatki z marchwi i imbiru (Power Foods).
Instrukcje
W małej misce wymieszaj ocet ryżowy, olej sezamowy, imbir, marchewkę i sok z limonki.
W średniej misce wymieszaj mieszankę octu ryżowego z warzywami i mango.
Posypać sezamem i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować wina ONEHOPE Reserve Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Dojrzała czarna wiśnia | Cola | Bogaty | Wanilia