Sałatka grecka z zielonymi winogronami
Zapomnij o jedzeniu lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić sałatkę grecką z zielonymi winogronami w domu. Za 1,38 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 9. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 20g tłuszczu i w sumie 232 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci smak domu. Wystarczy mieszanka winogron, pieprzu, soli i garści innych składników, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grecka Zielona Sałatka, Grecka Sałatka Z Zielonej Fasoli, oraz Łatwa Grecka Zielona Sałatka.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze osiem składników.
W małej misce wymieszaj ocet, jogurt, miód, koperek, sól i pieprz. Stopniowo dodawaj olej stałym strumieniem, aż się połączy.
Polać sałatką; wrzucić do płaszcza.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Moschofilero, Gruener Veltliner, Assyrtiko, Agiorgitiko
Sałatka grecka naprawdę dobrze komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Moschofilero. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Faire La Fete Cremant de Limoux. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir