Satay wieprzowy z sosem orzechowym
Wieprzowina Satay z sosem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 203 kalorie, 27g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Jeśli masz czosnek, kremowe masło orzechowe, orientalny sos chili i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać ocet ryżowy, możesz śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest dobre. Spróbuj Satay wieprzowy z sosem orzechowym, Satay wieprzowy z sosem orzechowym, oraz Satay wieprzowy z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tłuszcz Trim z wieprzowiny; pokroić wieprzowinę w kostkę 3/4 cala.
Połącz cebulę i kolejne 7 składników w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodaj wieprzowinę; uszczelnij torbę i wstrząśnij, aż wieprzowina będzie dobrze pokryta. Marynować wieprzowinę w lodówce 8 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Moczyć 8 (10-calowe) drewniane szaszłyki w wodzie przez co najmniej 30 minut.
Połączyć 6 łyżek wody i 5 kolejnych składników w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką. Odstawić.
Wyjąć wieprzowinę z marynaty; wyrzucić marynatę. Nawlecz wieprzowinę na szaszłyki.
Umieść szaszłyki na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; przykryj i grilluj 10 do 12 minut lub do czasu, aż wieprzowina zostanie wykonana, okazjonalnie obracając.
Podawać na ciepło z sosem orzechowym.