Sardynki Tempura z sosem Tonnatto

Sardynki Tempura z sosem Tonnatto
Sardynki Tempura z sosem Tonnatto mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 5,54 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1470 kalorii, 58g białka, oraz 115 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, sól, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać ocet ryżowy, możesz śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sardynki Tempura z sosem Tonnatto, Tempura Donburi-Ścięgno-Tempura Rice Bowl, oraz Grillowane sardynki z sosem czosnkowo-orzechowym.

Instrukcje

1
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól razem, dobrze mieszając. Następnie dodaj jajko i ocet, a następnie wymieszaj z wodą gazowaną. Przechowywać w stanie zimnym do momentu użycia i ponownie wymieszać przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Woda GazowanaWoda Gazowana
OcetOcet
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Rozgrzej głęboki rondel z olejem do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Sardynki zanurzyć w skrobi kukurydzianej, następnie ciasto tempura, a następnie unosić w frytkownicy. Ryby powinny być dobrze pokryte, ale nie przemoczone. Gotować od 3 do 4 minut, w razie potrzeby partiami, przewracając się podczas procesu, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SardynkiSardynki
RybyRyby
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4
Wyjmij z frytkownicy papierowe ręczniki, pozwalając sardynkom odsączyć nadmiar oleju. Trzymaj ciepło, aż służyć z sosem Tonatto.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
W rondlu z grubym dnem na średnim ogniu podgrzać bulion z kurczaka, czosnek, sól i pieprz, aż się ugotują. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Następnie w rondlu na średnim ogniu roztopić masło. Powoli dodawać mąkę trzepaczką, mieszając do włączenia. Kontynuuj gotować, aż masło i mąka zaczną gęstnieć, trwa to około 3 minut. Po zgęstnieniu usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Po ugotowaniu wywaru i zmniejszeniu jego objętości o 25 procent (lub 1 szklanka), dodać mleko i śmietanę i wymieszać, aby wywar i produkty mleczne wzajemnie smakowały i tworzyły podstawę zupy, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
StadoStado
ZupaZupa
MlekoMleko
8
Następnie dodać zasmażkę do podstawy zupy i wymieszać. Na koniec dodaj tuńczyka, squasha, cukinię i oregano na średnim ogniu. Kontynuuj gotowanie przez 20 minut. Puree i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
CukiniaCukinia
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
ZupaZupa
TuńczykTuńczyk

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2kije2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana12 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku454Orzechy dowolne (posiekane)konserwy dobre tuńczyki, odsączonekonserwy dobre tuńczyki, odsączone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna12świeże sardynki, oczyszczoneświeże sardynki, oczyszczone3(zima)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2(zima)mielone świeże oreganomielone świeże oregano11 funt cukinii,ocet winny ryżowyocet winny ryżowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda sodowawoda sodowa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKabaczek 1/2 cala w plasterkachKabaczek 1/2 cala w plasterkach2Średnia żółta cebula, posiekana2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 cala pokrojonej dużej cukinii1/2 cala pokrojonej dużej cukinii

Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling

Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Gewurztraminer. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Zind-Humbrecht Gewurztraminer
Zind-Humbrecht Gewurztraminer
Nos jest bardzo ostry, pokazując wiele egzotycznych aromatów, róż i przypraw, wyraźnie również pod wpływem wapiennych winnic z Wintzenheim. Podniebienie wykazuje zaskakującą strukturę i suche wykończenie. Winogrona były bardzo zdrowe, więc fermentacja była stabilna i prawie kompletna, co pasuje do tego stylu Gewurztraminer. Jest już dość otwarty, ale skorzysta z odrobiny czasu w butelce.Ten styl Gewurztraminer będzie idealny do grillowanej ryby lub białego mięsa, bardzo dobrze komponuje się z wędzonymi potrawami, azjatyckimi przepisami i wszystkim, co może być skomplikowane z winami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn