Sambar

Sambar
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sambar może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 14g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 86 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pomidor, groszek, miąższ tamaryndowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Menthi Kura Sambar-Vendhaya Keerai Sambar - Methi Opuszcza Sambar, Vankaya Sambar-Kathirikai Sambar-Południowoindyjski Brinjal Sambar, oraz Palakura Sambar-szpinak Sambar-jak zrobić Keerai Sambar.

Instrukcje

1
W rondlu z 2 szklankami wody umieścić żółty groszek i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować do miękkości, o 15 protokół. W innym rondlu wymieszaj miąższ tamaryndowca wymieszaj z 1/2 szklanki wody, aby uzyskać wodnisty sok. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Groszek Splitżółty Groszek Split
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj paprykę i pomidora do soku z tamaryndowca i nadal gotuj, aż warzywa będą miękkie, a płyn zmniejszy się do prawie połowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
3
W międzyczasie zmiel nasiona kolendry, żółtą soczewicę, kokos i chili na pastę za pomocą moździerza i tłuczka lub robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Dodaj tę pastę do sosu tamaryndowego, a następnie wymieszaj z żółtą soczewicą, aż wszystko będzie dobrze wymieszane. Doprowadzić do wrzenia jeszcze raz, a następnie zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
SoczewicaSoczewica
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu i dodać nasiona gorczycy, nasiona kminku i proszek asafoetida. Gdy nasiona gorczycy zaczną się rozpylać, a mieszanina będzie pachnąca, zdejmij z ognia i wymieszaj z sambar.
Składniki, których będziesz potrzebować
AsafoetidaAsafoetida
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn