Sajgonki z kurczakiem i warzywami

Sajgonki z kurczakiem i warzywami
Sajgonki z kurczakiem i warzywami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 348 kalorii, 19g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś połówki piersi kurczaka, sajgonki, makaron celofanowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sriracha Sojowe Sajgonki Warzywne, Sajgonki Warzywne Quinoa, oraz Sajgonki wieprzowe i warzywne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Makaron celofanowy moczyć w gorącej wodzie przez 10 minut, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać czosnek i imbir i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4
Dodać kurczaka, marchew, kapusta, i sos sojowy i gotować 2 protokół, aż warzywa więdną. Wymieszać makaron i szalotki i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
5
Ułóż owijki sajgonki na płaskiej powierzchni. Każdą owijkę przełożyć równą ilością mieszanki kurczaka na środek (od punktu do punktu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Zwiń dolny punkt, podwiń boki i zwiń. Za pomocą zwilżonych palców zwilżyć ostatni punkt i zwinąć do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
7
Ułóż liście sałaty na dnie kosza na parowiec lub durszlak nad gotującą się wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
8
Umieścić sajgonki na sałacie, przykryć i parować 5 minut, aż opakowania będą przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą

Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Elena Walch Kastelaz Gewurztraminer z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Elena Walch Kastelaz Gewurztraminer
Elena Walch Kastelaz Gewurztraminer
Gewürztraminer "Kastelaz" jest dojrzałym, bujnym złotożółtym kolorem. Jego bukiet jest intensywny, urzekający i bardzo złożony z aromatami róż i liczi, a także suszonych owoców, z pikantnymi nutami cynamonu i goździków oraz odrobiną miodu w tle. Wino jest równie przekonujące i złożone w ustach: okrągłe i pełne, zwarte i kremowe z harmonijną świeżością i strukturą oraz aromatycznym wykończeniem. Wino z finezją i charakterem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn