Sajgonki z kurczakiem i warzywami
Sajgonki z kurczakiem i warzywami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 348 kalorii, 19g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś połówki piersi kurczaka, sajgonki, makaron celofanowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sriracha Sojowe Sajgonki Warzywne, Sajgonki Warzywne Quinoa, oraz Sajgonki wieprzowe i warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron celofanowy moczyć w gorącej wodzie przez 10 minut, do miękkości.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i imbir i gotować 1 minutę.
Dodać kurczaka, marchew, kapusta, i sos sojowy i gotować 2 protokół, aż warzywa więdną. Wymieszać makaron i szalotki i wrzucić do połączenia.
Ułóż owijki sajgonki na płaskiej powierzchni. Każdą owijkę przełożyć równą ilością mieszanki kurczaka na środek (od punktu do punktu).
Zwiń dolny punkt, podwiń boki i zwiń. Za pomocą zwilżonych palców zwilżyć ostatni punkt i zwinąć do uszczelnienia.
Ułóż liście sałaty na dnie kosza na parowiec lub durszlak nad gotującą się wodą.
Umieścić sajgonki na sałacie, przykryć i parować 5 minut, aż opakowania będą przezroczyste.
Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Elena Walch Kastelaz Gewurztraminer z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Elena Walch Kastelaz Gewurztraminer
Gewürztraminer "Kastelaz" jest dojrzałym, bujnym złotożółtym kolorem. Jego bukiet jest intensywny, urzekający i bardzo złożony z aromatami róż i liczi, a także suszonych owoców, z pikantnymi nutami cynamonu i goździków oraz odrobiną miodu w tle. Wino jest równie przekonujące i złożone w ustach: okrągłe i pełne, zwarte i kremowe z harmonijną świeżością i strukturą oraz aromatycznym wykończeniem. Wino z finezją i charakterem.