Rzadkie sajgonki z tuńczykiem z limonką i soją

Rzadkie sajgonki z tuńczykiem z limonką i soją
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj rzadkich sajgonek z tuńczykiem z limonką i soją. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.07 za porcję. Jedna porcja zawiera 712 kalorii, 76g białka, oraz 21 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz liście kolendry, sok z limonki, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sajgonki z tuńczykiem w sosie limonkowo-sojowym, Lumpia z tuńczyka (sajgonki), oraz Sajgonki Tunan i tofu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić sajgonki, pokrój tuńczyka na kawałki o szerokości 2 cm i długości 10 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2
Każdy kawałek tuńczyka rozłóż bardzo lekko pastą wasabi i zawijaj tuńczyka w kolendrze i pietruszce. Zawiń każdy kawałek tuńczyka w sajgonki, używając trochę wody do uszczelnienia końców. Sajgonki usmażyć głęboko w owijce na gorąco, używając odrobiny wody do uszczelnienia końców. Sajgonki smażyć na rozgrzanym oleju przez 30-45 sekund lub aż będą lekko złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Pasta WasabiPasta Wasabi
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Spuścić na chłonnym papierze.
4
Połączyć sok z limonki i soi i umieścić w małych miseczkach do zanurzania służyć z bułki z tuńczykiem i azjatyckiej zielonej sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia38
Magazyn