Rozdrobnione warzywa Collard z orzechami włoskimi i marynowanymi jabłkami
Rozdrobnione zielenie Collard z orzechami włoskimi i marynowanymi jabłkami może być tylko przystawką, której szukasz. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 299 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, przyprawę do trawienia, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marynowane warzywa Collard z ananasem, Kotlety Schabowe Z Jabłkami I Warzywami, oraz Mieszana zieleń z jabłkami, irlandzkim cheddarem, suszoną żurawiną i prażonymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ćwiartki i rdzeń jabłek, a następnie pokroić każdą ćwiartkę wzdłuż na plasterki o grubości 1/8 cala. W rondlu zagotuj ocet, wodę, cukier, sól i przyprawę do marynowania, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj jabłka i wróć do wrzenia.
Przełożyć do miski żaroodpornej i ostudzić. Chill, uncovered, until cold, about 1 hour.
Toast orzechy włoskie w oleju na małej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ciemniejszy odcień. Orzeszki chłodne w oleju.
Przenieś nakrętki do deski do krojenia za pomocą łyżki szczelinowej, zachowując olej. Grubo posiekać 1 łyżkę orzechów i drobno posiekać pozostałe orzechy.
Połowę każdego liścia collard wzdłuż nożycami kuchennymi lub ostrym nożem, wycinając i odrzucając żebra środkowe. Liście stos i pokroić w poprzek na 1/4-cala szerokości pasków.
Przełożyć do dużej miski.
Przenieść wszystkie orzechy i olej z patelni do collards i wrzucić z 1/2 łyżeczka soli i pieprzu do smaku.
Dodaj plasterki jabłka, odrzucając płyn do wytrawiania i przyprawy, i wrzucić ponownie.
* Jabłka można marynować 3 dni wcześniej i przechowywać schłodzone, przykryte.* Orzechy można prażyć i posiekać 1 dzień wcześniej i przechowywać w oleju w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Można spróbować King Frosch Riesling Auslese wszystkie naturalne Niemiecki. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki