Rosół z ryżem jaśminowym i imbirem
Rosół z ryżem jaśminowym i imbirem jest bezglutenowe i bezmleczne zupa. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz Azjatycki sos rybny, imbir, ryż jaśminowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kolacja: rosół z ryżem jaśminowym i imbirem, Kurczak sojowy imbirowy nad ryżem jaśminowym, oraz Miód imbir glazurowany Kurczak z zieloną herbatą ryż jaśminowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu przykryj ryż wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i porridgelike, o 25 protokół.
Tymczasem pokrój kawałek imbiru na plasterki: cienko pokrój imbir w poprzek; ułóż plasterki, usuwając dolny zaokrąglony plasterek, aby stos był stabilny i łatwy w obsłudze; pokrój plasterki wzdłuż na cienkie plasterki.
Dodać bulion z kurczaka, sos rybny, sól i cukier do ryżu, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i kontynuować gotowanie na małym ogniu przez 10 minut. Wymieszać połowę imbiru i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut dłużej.
Kadzi zupę do płytkich miseczek, udekorować posiekanym kurczakiem, plasterkami szalotki, posiekaną kolendrą i pozostałym posypanym imbirem i podawać.