Roladki z flądry z pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem
Roladki z flądry z pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 24g białka, oraz 7G tłuszczu. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, szalotki, pietruszki z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Niezbędne Na Co Dzień: Roladki Z Flądry I Szpinaku, Orzo ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi, oraz Pasternak, Szpinak I Pomidorki Koktajlowe.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 3 minuty lub do miękkości i lekko rumiane.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund. Mieszanka szalotka łyżka do robota kuchennego.
Dodaj 1/2 szklanki pomidorów, natkę pietruszki, sok, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i Old Bay przyprawy; proces tylko do połączenia. Łyżka szalotki mieszaniny do miski; wymieszać w panko.
Umieść każdy filet między arkuszami 2 folii o dużej wytrzymałości; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni. Łyżka około 1 1/2 łyżki mieszanki szalotki na małym końcu każdego filetu. Zaczynając od małego końca, zwiń galaretkę; zabezpiecz wykałaczkami. Ułóż rolki na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Skropić 2 łyżkami oleju, posypać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki pomidorów i wina na patelnię.
Piec w temperaturze 400 przez 25 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatków podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Ciepło Pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Stopniowo dodawać szpinak; smażyć przez 3 minuty lub aż szpinak zwiędnie.
Zdjąć z ognia; posypać pozostałą 1/8 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu.
Wyjąć ryby i pomidory z piekarnika; wyrzucić wino.
Podawać ryby i pomidory na szpinaku.
Nuta wina: delikatny smak flądry nabiera wyrafinowanego smaku dzięki ziołowo-cierpkiemu charakterowi szpinaku i pomidorów. To takie danie, które Włosi uwielbiają poślubić z wytrawnym włoskim białym winem jak vermentino. Z nutą dzikich ziół i chrupiącą mineralną tang, vermentino jest doskonale zbilansowane do dania z owoców morza, jak to. Spróbuj Antinori Vermentino. The 2005 is about $ - Karen MacNeil
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.