Risotto Z Mieloną Wołowiną

Risotto Z Mieloną Wołowiną
Risotto z mieloną wołowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pieprz, czosnek, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Easy Beef Stroganoff-Wersja Z Mieloną Wołowiną, Ciasto Mielone Z Wołowiną, oraz Mielone Kebaby Wołowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 12-calowej patelni nonstick, gotować wołowinę, cebula, czosnek i pieprz na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina zostanie dokładnie ugotowana; w razie potrzeby odcedzić. Wymieszać ryż; gotować 2 minuty, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
WołowinaWołowina
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wymieszać bulion; podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Przykryć; dusić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
3
Wymieszać z marchewką. Gotować odkryte 5 do 7 minut dłużej lub do momentu wchłonięcia płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
4
Wyjmij patelnię z ognia. Wymieszać z serem. Przykryć; odstawić na 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Posypać szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek

Wyposażenie

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn