Radicchio w Pancetcie z gruszkami i balsamicznym

Radicchio w Pancetcie z gruszkami i balsamicznym
Radicchio w Pancetcie z gruszkami i balsamicznym jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka gruszek, sól, pancetta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Prażone balsamiczne Radicchio i gruszki, Pancetta-Wrapped Radicchio, oraz Penne Z Radicchio, Pancetta & Pecans.

Instrukcje

1
Wytnij głowice radicchio wzdłuż na pół i połóż cięte bok na desce do krojenia. Doprawić solą i pieprzem, a każdą połowę skropić odrobiną oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RadicchioRadicchio
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Rozwiń plastry pancetty. Szczelnie owinąć każdy radicchio pół w plaster pancetta.
Składniki, których będziesz potrzebować
RadicchioRadicchio
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
3
Umieścić radicchio na talerzu i przechowywać w lodówce przez 20 minut(pomoże to pancetta przylegać do radicchio).
Składniki, których będziesz potrzebować
RadicchioRadicchio
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
4
Przygotuj grill gazowy lub węglowy do pośredniego grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Miejsce radicchio wyciąć stronę w dół na chłodniejszej części grilla, z łodygi kończy się w kierunku ognia. Gotować powoli przez 10 do 15 minut, obracając raz, aż Rodnik zmięknie, a końcówki liści będą złotobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
RadicchioRadicchio
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Tymczasem gruszki rdzeń i pokroić w bardzo cienkie kliny. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
7
Przenieść radicchio do gorącej części grilla i gotować przez około 1 minutę, obracając raz, aby chrupiące pancetta. Uważaj, aby płomienie nie lizały się zbyt wysoko; jeśli radicchio zacznie char, usuń go z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
RadicchioRadicchio
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Na talerzu ułożyć pokrojoną stronę i skropić octem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
RadicchioRadicchio
9
Połóż kilka plastrów gruszki na każdym z nich i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
10
artykuł var
11
Typ_27_data = {};
12
artykuł
13
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn