Quiche z boczkiem i porem

Quiche z boczkiem i porem
Quiche z boczkiem i porem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 284 kalorie, 7G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści tymianku, sól i pieprz, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Quiche Z Bekonem I Porem, Quiche z boczkiem i porem, oraz Quiche z porem, pieczarkami i boczkiem.

Instrukcje

1
Zrobić skórkę: w robocie kuchennym, pulse 2 1/2 szklanki mąki z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodać masło i pulsować, aż będzie wielkości małego groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
GrochGroch
3
Dodaj żółtko i wodę z lodem i pulsuj, aż ciasto będzie zwilżone. Ciasto obrócić na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść 2 lub 3 razy, aż będzie gładkie. Pat ciasto na 2 dyski, zawijać w plastiku i przechowywać w lodówce do firmy, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj 1 krążek ciasta na 12-calową okrągłą. Ułóż ciasto na 10-calowej karbowanej patelni z wyjmowanym dnem bez rozciągania. Przyciąć nadmiar i użyć go do załatania wszelkich otworów. Przechowywać w lodówce skorupę tart przez 10 minut. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
6
Wyłożyć skorupki tarty folią i wypełnić ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Zapiekać skorupki tarty przez 30 minut, aż wyschną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć folię i masę ciasta i piec skórki przez około 15 minut dłużej, aż będą suche i złociste.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Przenieść Patelnie tart do 2 solidne blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Tymczasem, aby nadzienie: w dużej patelni, gotować boczek na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż rumiane i chrupiące, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Odcedzić boczek, pozostawiając na patelni 1 łyżkę tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj pory i tymianek na patelni, doprawić solą i białym pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pory zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
PorPor
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Przełożyć do miski i ostudzić. Wymieszać z boczkiem i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Nadzienie z boczku i pora podzielić między skorupki tarty. W misce ubijamy jajka z żółtkami i gęstą śmietaną. Doprawić lekko solą i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Krem CiężkiKrem Ciężki
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
żółtko Jajażółtko Jaja
BoczekBoczek
JajkoJajko
PorPor
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Wlać krem do skorupek tarty i piec przez około 30 minut, obracając blachę w połowie do równomiernego pieczenia, aż nadmuchane i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Przenieść quiche do stojaka i ostudzić przez 15 minut.
17
Zdjąć pierścienie, pokroić quiche w kliny i podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia2
Magazyn