Płaski stek z sosem Cabernet

Płaski stek z sosem Cabernet
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i דל פחמימות,zne przepisy do twojego pudełka z przepisami, płaski stek z sosem Cabernet może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 33g białka, 40g tłuszczu i w sumie 554 kalorii. Za $3.4 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. 155 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, cabernet sauvignon, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 74%. Podobne przepisy obejmują Płaski stek z sosem Cabernet, Płaski stek z sosem Cabernet, oraz Płaski stek z sosem Tango.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyjmij stek z lodówki na 20 minut przed gotowaniem, aby mógł osiągnąć temperaturę pokojową. Pomoże to gotować bardziej równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
W małym garnku na dużym ogniu dodaj bulion i wino i gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Rozgrzej olej na żeliwnej patelni na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorący. Dopraw stek przyprawą do grilla i włóż na patelnię. Gotuj około 3 minut z każdej strony dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do GrillaPrzyprawa Do Grilla
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjmij go z patelni, przykryj folią i odstaw na 5 minut, aż skończysz SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Zmniejsz ogień pod patelnią do średniego i dodaj szalotki. Gotuj, aż zaczną mięknąć, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj zredukowaną mieszankę bulionu i wina i gotuj, aż zgęstnieje, około 5 minut. Dodaj masło i gotuj, aż masło się rozpuści i doda do sosu. W razie potrzeby posmakuj i dostosuj przyprawę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzyprawyPrzyprawy
MasłoMasło
BulionBulion
SOSSOS
WinoWino
8
Pokrój stek pod ziarno na cienkie plasterki, ułóż je na półmisku i podawaj z sosem z boku lub polanym na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StekStek

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek z żelazka. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Blada wiśniowa czerwień z Rubinowym odcieniem. Nos jest bardzo złożony i świeży z intensywnymi, przednimi owocami na wiśniach i malinach miesza się z delikatnymi nutami prażonych migdałów. Wino ma bardzo dobry atak, eleganckie i soczyste taniny. Smaki owocowe na podniebieniu środkowym, zwłaszcza wiśniowe, a eleganckie wykończenie łączy w sobie pełnię świeżych owoców z wyrafinowaniem terroir Casablanca.Dobrze komponuje się z kozim serem, podeszwą w maśle cytrynowym lub carpaccio z przegrzebków.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn