Pudding chlebowo-bananowy z orzechami włoskimi
Jeśli masz około 10 godzin i 5 minut do spędzenia w kuchni, pudding chlebowo-bananowy z orzechami włoskimi może być super wegetariańskim przepisem na lakto ovo, który warto wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka, 28 g tłuszczu i łącznie 491 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 15 osób i kosztuje 1,14 USD za porcję. Ten przepis wypróbowały i polubiły 54 osoby. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i kup sól, mleko skondensowane, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj wspaniałego, wegańskiego puddingu bananowego z orzechami włoskimi (bez gotowania), puddingu chlebowego czekoladowo-orzechowego i puddingu chlebowego z orzechami jabłoniowymi, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali 1 łyżką masła; Pozostałe masło włóż do rondla i postaw na małym ogniu, rozpuść masło.
Rozłóż kostki chleba francuskiego na natłuszczonej patelni i posmaruj chleb roztopionym masłem.
Umieść orzechy włoskie na suchej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj, aż orzechy włoskie nabiorą jasnozłotego koloru i wydzielają zapach prażonego, około 2 minut. Uważaj, żeby się nie przypaliły.
Zdejmij z ognia i natychmiast przełóż orzechy włoskie do miski, aby ostygły. Odłóż orzechy włoskie na bok.
W dużej misce lekko ubij jajka, tak aby rozbić żółtka i wymieszaj je ze śmietaną, skondensowanym mlekiem, mlekiem kokosowym, brązowym cukrem, ekstraktem waniliowym, cynamonem, gałką muszkatołową, ziele angielskie i solą.
Dokładnie wymieszaj, aż masa będzie gładka. Wymieszać z rozgniecionym bananem i 3/4 szklanki orzechów włoskich.
Wlać mieszaninę bananów równomiernie na kostki chleba i wepchnąć kostki chleba do mieszanki, aby dobrze pokryły się kremem.
Posyp pozostałą 1/4 szklanki prażonych orzechów włoskich. Przykryj naczynie folią spożywczą i wstaw do lodówki na 8 do 12 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Zdejmij plastikową folię i przykryj naczynie folią.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut, następnie zdjąć folię i ponownie wstawić do piekarnika, aż wierzch się zarumieni, a brzegi będą odchodzić od formy, jeszcze około 45 minut. Pozwól ostygnąć przed podaniem.