Prowansalska pierś z indyka z Jus
Prowansalska pierś z indyka z Jus jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 63g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ząbków czosnku, oliwy z oliwek, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pierś Z Kurczaka Po Prowansalsku, Indyk Z Farszem Prowansalskim, oraz Zupa Z Indyka Prowansalska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozluźnij skórę od piersi, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz herbes de Provence, 3/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i mielonego czosnku w małej misce. Mieszankę przyprawową wcierać pod rozluźnioną skórę. Natrzyj indyka oliwą z oliwek.
Na patelni ułożyć 12 ząbków czosnku; na goździkach ułożyć indyka.
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę i 15 minut lub aż termometr zarejestruje 16
Odstawić na 15 minut. Odrzuć skórę indyka. Wycisnąć goździki, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki. Odstawić.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople z patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg.
Spuścić kapiące do miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Umieść patelnię na 2 palnikach na średnim ogniu.
Dodaj kapieli patelni, pieczony wywar z indyka, białe wino i zarezerwowany czosnek, skrobanie patelni poluzować brązowe kawałki. Gotować 10 minut lub do zmniejszenia do 1 1/2 szklanki. Wymieszać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.