Prażone żeberko z tymiankiem i Marsalą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj prażonego żeberka z tymiankiem i Marsalanem. Ten przepis służy 6 i kosztuje $10.28 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1492 kalorii, 63g białka, oraz 126 g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, tymianek, bulion wołowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Żeberka z sosem Marsala-grzybowym, Pieczone żeberka z tymiankiem Au Jus, oraz Prime Thyme Cocktail dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W przypadku wołowiny: pozostawić wołowinę w temperaturze pokojowej przed pieczeniem, 30 minut.
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Wymieszać razem tymianek, sól, pieprz i czosnek w małej misce. Zrobić 1-cal-długi, 1/2-cal-głębokie szczeliny na całym mięsie za pomocą noża do parowania. Mieszankę czosnkową wcierać w szczeliny i na resztę mięsa.
Na płytkiej patelni umieścić mięso, tłuszcz-bok do góry. Piecz przez 45 minut. Przykryj mięso folią i kontynuuj pieczenie, aż termometr do mięsa włożony prosto w środek mięsa zarejestruje 145 Stopni F dla średnio rzadkich, 65 do 75 minut.
Ułożyć pieczeń na blasze i namiocie z folią. Odstawić na 20 minut.
Wszystkie soki z wypoczętego mięsa połącz z bulionem, marsalą, marantą i tymiankiem w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż gruby, 20 protokół.
Masło ubić na gładką masę i doprawić solą i pieprzem.
Wlać sos do dzbanka. Pokroić pieczeń w plastry o grubości 1/2 cala i ułożyć na półmisku.