Potrójne Ciasto Czekoladowo-Ciasteczkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu szkockich przepisów, więc spróbuj Triple Chocolate-Cookie Trifle Pie. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 512 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.51 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jeśli masz Baton do pieczenia czekolady, ciężki krem, ciasteczka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Triple Chocolate Trifle with Guinness, Triple-Chocolate Brownie Trifle, oraz Trójwarstwowe Masło Orzechowe + Ciastko Z Czekoladą + Ciastka Do Ciasta.
Instrukcje
Kuchenka mikrofalowa 1/2 szklanki śmietany w wysokiej 30 sekund do 1 minuty lub do gorąca (nie gotować).
W dużej misce umieścić słodko-gorzką czekoladę.
Gorącą śmietanę polać czekoladą i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Powtórz procedurę z 1/4 szklanki śmietany i białej czekolady. (Jeśli czekolada nie topi się całkowicie po wymieszaniu, kuchenka mikrofalowa w wysokiej przez 10-sekundowych odstępach tylko do czasu, aż czekolada topi się i mieszanina jest gładka.) Wymieszać 1/2 łyżeczki. wanilia do każdej mieszaniny czekolady, aż dobrze wymieszane. Fajne 20 minut.
W międzyczasie pozostawić 2 1/2 szklanki śmietany w temperaturze pokojowej 20 minut.
Ubić 1 1/2 szklanki śmietany na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż średnie szczyty tworzą. Delikatnie złóż jedną czwartą bitej śmietany do chłodnej słodko-gorzkiej mieszanki czekoladowej. Powtórz procedurę z pozostałą bitą śmietaną.
Ubić pozostałą 1 szklankę śmietany ze średnią prędkością aż do uzyskania średnich szczytów. Delikatnie złóż jedną czwartą bitej śmietany do zimnej mieszanki białej czekolady. Powtórz procedurę z pozostałą bitą śmietaną.
Zmiażdżyć 6 do 7 ciastek, aby równać 1/2 szklanki okruchów.
Posyp dno lekko nasmarowanej 9-calowej patelni springform.
Połowę słodko-gorzkiej mieszanki czekolady rozłożyć na zmiażdżonych ciasteczkach na patelni. Ułóż ciasteczka wokół boków patelni (około 19 ciasteczek).
Rozprowadzić białą czekoladę na słodko-gorzkiej czekoladzie.
Zmiażdżyć Pozostałe ciasteczka i posypać mieszaniną białej czekolady na patelni springform.
W razie potrzeby skropić likierem.
Rozłóż pozostałą słodko-gorzką mieszaninę czekolady na zmiażdżonych ciasteczkach. Przykryć i schłodzić 8 do 24 godzin.
Zdjąć boki z patelni. Kopiec malin w środku drobiazgu; pędzel z malinową glazurą.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Ghirardelli 60% słodko-gorzkich batoników kakaowych, Ghirardelli White Chocolate Baking Bar, Pepperidge Farm Distinctive Entertainment Cookie Collection i likieru Godiva Mocha.
Połącz 3 Łyżki. dżem malinowy bez pestek i 2 łyżeczki. woda w małej szklanej misce. Kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 10 do 15 sekund lub aż gładka.