Porkolt (Gulasz Węgierski) Z Wieprzowiny

Porkolt (Gulasz Węgierski) Z Wieprzowiny
Porkolt (gulasz węgierski) z wieprzowiny wymaga ok. 2 godziny i 15 minut od początku do końca. To danie główne ma 448 kalorii, 42g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz kotlety wieprzowe, bulion wołowy, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Marha Pörkölt - Węgierski Gulasz Wołowy Z Papryką, Marha Pörkölt - Węgierski Gulasz Wołowy Z Papryką, oraz Gulasz Wieprzowy Po Węgiersku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Odcedzić i zarezerwować kroplówki.
3
Dodaj cebulę do boczku i gotuj razem, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
4
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać paprykę, czosnek w proszku, i pieprz do mieszaniny boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Przenieść mieszaninę do dużej puli.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Podgrzać niewielką ilość zastrzeżonych kapie z boczku na patelni ponownie na średnim ogniu. Kotlety schabowe gotować partiami w gorących kapiących aż równomiernie rumiane z obu stron. W razie potrzeby należy użyć dodatkowych kropli boczku do każdej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Kotlety schabowe wyjąć na deskę do krojenia i usunąć nadmiar tłuszczu z powierzchni kotletów ręcznikiem papierowym; pokroić w kostkę wielkości kęsa i wymieszać z mieszaniną boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Podgrzać niewielką ilość boczku kapie na patelni; gotować i mieszać paprykę w gorących kapieli aż zmiękną i pachnące; odcedzić na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi. Ugotowaną paprykę wymieszać z boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Do garnka wlać pomidory z płynem i bulionem wołowym i umieścić garnek na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i zmniejszyć ogień do średnio-niskie. Gotować, aż gulasz zacznie gęstnieć, mieszając od czasu do czasu, około 90 minut. Śmietanę wymieszać z gulaszem tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Doprowadzić garnek z lekko osoloną wodą i doprowadzić do walcowania wrzenia; dodać makaron jajeczny do wody i powrócić do wrzenia. Gotować odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ukąszenia, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie. Dusić gulasz na odsączonym makaronem do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia31
Magazyn