Porkolt (Gulasz Węgierski) Z Wieprzowiny
Porkolt (gulasz węgierski) z wieprzowiny wymaga ok. 2 godziny i 15 minut od początku do końca. To danie główne ma 448 kalorii, 42g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz kotlety wieprzowe, bulion wołowy, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Marha Pörkölt - Węgierski Gulasz Wołowy Z Papryką, Marha Pörkölt - Węgierski Gulasz Wołowy Z Papryką, oraz Gulasz Wieprzowy Po Węgiersku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Odcedzić i zarezerwować kroplówki.
Dodaj cebulę do boczku i gotuj razem, aż cebula będzie przezroczysta.
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać paprykę, czosnek w proszku, i pieprz do mieszaniny boczku.
Przenieść mieszaninę do dużej puli.
Podgrzać niewielką ilość zastrzeżonych kapie z boczku na patelni ponownie na średnim ogniu. Kotlety schabowe gotować partiami w gorących kapiących aż równomiernie rumiane z obu stron. W razie potrzeby należy użyć dodatkowych kropli boczku do każdej partii.
Kotlety schabowe wyjąć na deskę do krojenia i usunąć nadmiar tłuszczu z powierzchni kotletów ręcznikiem papierowym; pokroić w kostkę wielkości kęsa i wymieszać z mieszaniną boczku.
Podgrzać niewielką ilość boczku kapie na patelni; gotować i mieszać paprykę w gorących kapieli aż zmiękną i pachnące; odcedzić na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi. Ugotowaną paprykę wymieszać z boczkiem.
Do garnka wlać pomidory z płynem i bulionem wołowym i umieścić garnek na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i zmniejszyć ogień do średnio-niskie. Gotować, aż gulasz zacznie gęstnieć, mieszając od czasu do czasu, około 90 minut. Śmietanę wymieszać z gulaszem tuż przed podaniem.
Doprowadzić garnek z lekko osoloną wodą i doprowadzić do walcowania wrzenia; dodać makaron jajeczny do wody i powrócić do wrzenia. Gotować odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ukąszenia, o 5 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie. Dusić gulasz na odsączonym makaronem do podania.