Polędwica wieprzowa z parmezanem

Polędwica wieprzowa z parmezanem
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj polędwicę wieprzową z parmezanem. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 415 kalorii, 44 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 2,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Aby przepis był tak aromatyczny, wystarczy mieszanka oliwy z oliwek, masła, cebuli i kilku innych składników. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj podobnych przepisów na polędwicę wieprzową z parmezanem, szybką polędwicę wieprzową z parmezanem i ziołową polędwicę wieprzową z grzankami z parmezanem i papryką.

Instrukcje

1
Pokrój wieprzowinę na 1/2 cala. plastry; spłaszczyć do 1/8 cala. grubość. Posyp parmezanem; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
2
Na dużej patelni podsmaż cebulę, grzyby i czosnek na 1 łyżeczce masła i 1 łyżeczce oleju, aż będą miękkie; wyjąć i trzymać w cieple. Na tej samej patelni smaż wieprzowinę partiami na pozostałym maśle i oleju na średnim ogniu przez 2 minuty z każdej strony lub do momentu, aż sok będzie klarowny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Wyjmij i trzymaj w cieple.
4
Dodaj bulion do patelni, zdrapując, aby poluzować zrumienione kawałki. Dolać wino lub dodatkowy bulion i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; wmieszać do soków z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Podawać z mieszanką wieprzowiny i cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to moje ulubione dania z polędwicy wieprzowej. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Możesz spróbować Raptor Ridge Shea Vineyard Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 46 dolarów za butelkę.
Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir
Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir
Muskularne wino z delikatną stroną, ten rocznik Shea przedstawia się aromatami czarnej wiśni, ciemnej śliwki, sarsaparilli, nutą mandarynki i kuszącą mięsistością. Jedwabistość przodu prowadzi do łyku ciemnej wiśni, żurawiny i przypraw. Podwyższone kwasy i mocne taniny zapewniają trwałość i przyciągający uwagę dodatek do Twojej piwnicy. Podawać z: Wędzoną w herbacie piersią z kaczki z wiśniową soją i imbirem marynowaną potrójnie pieczoną szynką z glazurą żurawinową.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia35
Magazyn