Polskie Chanukowe Ciasto Jabłkowe

Polskie Chanukowe Ciasto Jabłkowe
Polskie chanukowe ciasto jabłkowe to bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 398 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, ekstrakt z migdałów, migdały i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 136 osób. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szarlotka (Szarlotka), Jabłkowy Sufganiyot (chanukowe pączki) z solonym karmelem, oraz Chanukowe Ciasto Dreidel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i nasmaruj patelnię Bundt lub patelnię do pieczenia 9 na 13 cali. Wrzucić jabłka w dużej misce ze skórką i sok z cytryny, orzechy włoskie, i cynamon. Mąkę, proszek do pieczenia, sól, migdały i 11/4 szklanki cukru wrzuć do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Po uruchomieniu robota kuchennego dodaj jaja, olej i ekstrakt migdałowy, przetwarzając, aż się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
( 23)( 23)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Łyżka 1/3 ciasta na dnie patelni. Jabłka rozsypać na wierzchu, a jabłka przykryć pozostałym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Posypać wierzch pozostałymi 2 łyżkami cukru(będziesz potrzebować mniej, jeśli używasz patelni Bundt).
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
4
Piec przez 45 do 60 minut, lub aż złoty i gotowane przez. Ciasto zajmie krótszy czas pieczenia na płytkiej prostokątnej patelni niż na patelni Bundt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn