Polenta z sosem pomidorowym i Pecorino Romano

Polenta z sosem pomidorowym i Pecorino Romano
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Polenta z grubym sosem pomidorowym i Pecorino Romano spróbować. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 227 kalorii, 9g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wody, instant cornmeal, ExtraVirgin oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hamburgery Amatriciana z dżemem pomidorowo-cebulowym, bekonem i chipsami Pecorino Romano, Ciecierzyca Z Cytryną I Pecorino Romano, oraz Popcorn z Pecorino Romano i boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować polentę, umieść mąkę kukurydzianą w dużym rondlu. Stopniowo dodawać wodę i 1/2 łyżeczki soli, stale mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Zdjąć z ognia; wymieszać z tartym serem. Łyżka polenta na patelni 13 x 9 cali pokrytej natryskiem do gotowania, równomiernie rozprowadzając. Naciśnij plastikową folię na powierzchnię polenty; schłodzić 2 godziny lub do jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
PolentaPolenta
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Aby przygotować sos, połącz pomidora i następne 6 składników (przez pieprz) w średniej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Pokrój polentę na rundy za pomocą foremki do ciastek o średnicy 2 1/2 cala; równomiernie pokryj obie strony rundy sprayem do gotowania. Grill polenta 5 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
PolentaPolenta
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki DekoracyjneCukierki Dekoracyjne
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Podawać z sosem pomidorowym i posypać ogolonym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn