Polenta z sosem pomidorowym i Pecorino Romano
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Polenta z grubym sosem pomidorowym i Pecorino Romano spróbować. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 227 kalorii, 9g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wody, instant cornmeal, ExtraVirgin oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hamburgery Amatriciana z dżemem pomidorowo-cebulowym, bekonem i chipsami Pecorino Romano, Ciecierzyca Z Cytryną I Pecorino Romano, oraz Popcorn z Pecorino Romano i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować polentę, umieść mąkę kukurydzianą w dużym rondlu. Stopniowo dodawać wodę i 1/2 łyżeczki soli, stale mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 15 minut, często mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z tartym serem. Łyżka polenta na patelni 13 x 9 cali pokrytej natryskiem do gotowania, równomiernie rozprowadzając. Naciśnij plastikową folię na powierzchnię polenty; schłodzić 2 godziny lub do jędrności.
Aby przygotować sos, połącz pomidora i następne 6 składników (przez pieprz) w średniej misce; odstawić.
Pokrój polentę na rundy za pomocą foremki do ciastek o średnicy 2 1/2 cala; równomiernie pokryj obie strony rundy sprayem do gotowania. Grill polenta 5 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Podawać z sosem pomidorowym i posypać ogolonym serem.