Podstawowe Naleśniki
Podstawowe naleśniki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 41 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, mleko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Podstawowe Naleśniki, Podstawowe Naleśniki, oraz Naleśniki Podstawowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę i sól połączyć w misce.
Połączyć mleko, białka i jajka w misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawać do mieszanki mąki, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości.
Umieść 8-calową patelnię z krepy lub patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu do gorąca.
Wlać skąpe ciasto 1/4 szklanki do patelni; szybko przechylić patelnię we wszystkich kierunkach, więc ciasto pokrywa patelnię cienką warstwą. Gotować około 1 do 2 protokół.
Ostrożnie podnieś krawędź krepy szpatułką, aby sprawdzić doneness. Krepa jest gotowa do obrócenia, gdy można ją poluzować z patelni, a spód jest lekko rumiany. Obrócić naleśniki i gotować przez 15 sekund z drugiej strony.
Kładziemy krepę na ręczniku; chłodno. Powtarzaj procedurę, aż całe ciasto zostanie użyte, mieszając ciasto między naleśnikami. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego lub ręczników papierowych, aby zapobiec przyklejeniu.