Plasterek kraba, cebuli dymki i pancetty

Plasterek kraba, cebuli dymki i pancetty
Plasterek kraba, cebuli dymki i pancetty wymaga ok. 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 490 kalorii, 12g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz miętę, liście pietruszki, Ubrane liście sałaty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Wiosna. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak spring onion pakora - jak zrobić spring onion pakoras, Tort Z Borówkami. Wegański kawałek wiosny, oraz Groszek wiosenny z pancettą.

Instrukcje

1
Posmaruj patelnię z olejem i podgrzej, aż do samego palenia. Dymkę ugotować na patelni, aż zmięknie i zwęglona. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie owinąć każdy plasterek pancetty.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Zmiksować mięso krabowe, jajko, crme frache, musztardę, skórkę cytrynową, natkę pietruszki i miętę ze szczyptą soli i dobrym mieleniem czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
CrabmeatCrabmeat
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Rozwałkować ciasto na prostokąt o wymiarach około 35 x 25 cm i przyciąć krawędzie do zgrubienia. Lekko rozciąć 1 cm obramowanie wokół krawędzi tarty i nakłuć środek widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
Rozłóż mieszaninę kraba na środku tarty, aż do granicy, i umieścić dymkę na górze, popychając je do mieszaniny trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KrabKrab
7
Piec przez 25 minut, aż ciasto będzie nadmuchane i złociste, a pancetta będzie chrupiąca. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut, następnie pokroić w 6 plastrów i podawać z zieloną sałatką lub na mniejsze kwadraty, aby podawać z napojami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Grigio, Riesling

Krab można połączyć z Chardonnay, Pinot Grigio i Riesling. Schłodzony Krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepłe kraby (zwłaszcza z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn