Plasterek kraba, cebuli dymki i pancetty
Plasterek kraba, cebuli dymki i pancetty wymaga ok. 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 490 kalorii, 12g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz miętę, liście pietruszki, Ubrane liście sałaty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Wiosna. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak spring onion pakora - jak zrobić spring onion pakoras, Tort Z Borówkami. Wegański kawałek wiosny, oraz Groszek wiosenny z pancettą.
Instrukcje
Posmaruj patelnię z olejem i podgrzej, aż do samego palenia. Dymkę ugotować na patelni, aż zmięknie i zwęglona. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie owinąć każdy plasterek pancetty.
Zmiksować mięso krabowe, jajko, crme frache, musztardę, skórkę cytrynową, natkę pietruszki i miętę ze szczyptą soli i dobrym mieleniem czarnego pieprzu.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Rozwałkować ciasto na prostokąt o wymiarach około 35 x 25 cm i przyciąć krawędzie do zgrubienia. Lekko rozciąć 1 cm obramowanie wokół krawędzi tarty i nakłuć środek widelcem.
Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia.
Rozłóż mieszaninę kraba na środku tarty, aż do granicy, i umieścić dymkę na górze, popychając je do mieszaniny trochę.
Piec przez 25 minut, aż ciasto będzie nadmuchane i złociste, a pancetta będzie chrupiąca. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut, następnie pokroić w 6 plastrów i podawać z zieloną sałatką lub na mniejsze kwadraty, aby podawać z napojami.