Placki Ziemniaczane
Przepis placki ziemniaczane jest gotowy w około 1 godzinę i 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Ta przystawka ma 170 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka octu winnego, czosnek, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety Ziemniaczane (Nadziewane Mięsem Indyjskie Naleśniki Ziemniaczane), Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), oraz Placki Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zetrzyj 5 ziemniaków na największych otworach tarki. Ziemniaki wrzucić z octem i umieścić w sitku z siatki.
Umieść kilka talerzy na wierzchu ziemniaków i zważyć ziemniaki w dół, aby spróbować wycisnąć nadmiar wody.
Odstawić na co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Pozostałe 3 ziemniaki pokroić na 6 sztuk Każdy.
Umieścić je w rondlu z czosnkiem. Przykryj ziemniaki wodą o około 1 cala. Wodę obficie przyprawić solą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu, i dusić, aż będą przetargu widłowego, 10 do 12 protokół. Przecedzić i, gdy ziemniaki są jeszcze gorące, przepuścić je przez młynek spożywczy lub zacieru zacierem ziemniaczanym.
Połącz starte ziemniaki i puree ziemniaczane. W małym naczyniu ubić 2 jajka i dodać do mieszanki ziemniaków. Doprawić solą.
Zalać dużą patelnię saute lub żeliwną patelnię oliwą z oliwek i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Dodać 3-calowy patty z mieszaniny ziemniaków, gotować, i jeść, aby upewnić się, że mieszanka ziemniaków jest doskonale przyprawione. W razie potrzeby ponownie przyprawić.
Praca w partiach, zrobić i gotować wszystkie naleśniki, aż będą brązowe i chrupiące i gotowane przez, 3 do 4 protokół z każdej strony. Naleśniki osuszyć na papierowych ręcznikach i posypać solą. Trzymaj na tacy arkuszy, aby utrzymać ciepło w piekarniku, aż do podania.