Placki Ziemniaczane

Placki Ziemniaczane
Przepis placki ziemniaczane jest gotowy w około 1 godzinę i 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Ta przystawka ma 170 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka octu winnego, czosnek, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety Ziemniaczane (Nadziewane Mięsem Indyjskie Naleśniki Ziemniaczane), Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), oraz Placki Ziemniaczane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zetrzyj 5 ziemniaków na największych otworach tarki. Ziemniaki wrzucić z octem i umieścić w sitku z siatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
3
Umieść kilka talerzy na wierzchu ziemniaków i zważyć ziemniaki w dół, aby spróbować wycisnąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
4
Odstawić na co najmniej 30 minut.
5
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Pozostałe 3 ziemniaki pokroić na 6 sztuk Każdy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
7
Umieścić je w rondlu z czosnkiem. Przykryj ziemniaki wodą o około 1 cala. Wodę obficie przyprawić solą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu, i dusić, aż będą przetargu widłowego, 10 do 12 protokół. Przecedzić i, gdy ziemniaki są jeszcze gorące, przepuścić je przez młynek spożywczy lub zacieru zacierem ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Połącz starte ziemniaki i puree ziemniaczane. W małym naczyniu ubić 2 jajka i dodać do mieszanki ziemniaków. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
JajkoJajko
SólSól
9
Zalać dużą patelnię saute lub żeliwną patelnię oliwą z oliwek i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Dodać 3-calowy patty z mieszaniny ziemniaków, gotować, i jeść, aby upewnić się, że mieszanka ziemniaków jest doskonale przyprawione. W razie potrzeby ponownie przyprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Praca w partiach, zrobić i gotować wszystkie naleśniki, aż będą brązowe i chrupiące i gotowane przez, 3 do 4 protokół z każdej strony. Naleśniki osuszyć na papierowych ręcznikach i posypać solą. Trzymaj na tacy arkuszy, aby utrzymać ciepło w piekarniku, aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia5
Magazyn