Placki Ricotta: Crespelle di Ricotta

Placki Ricotta: Crespelle di Ricotta
Placki Ricotta: Crespelle di Ricottan to pescatarian przepis z 48 porcjami. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka do 7 sardeli, mąka, ciepła woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta), Naleśniki z ricottą: Crespelle al Formaggio, oraz Placki z rumem i ricottą: Fritelle di Ricottan e Rhum dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce rozpuścić drożdże piwne w 1 1/2 szklanki ciepłej wody. Drożdże powinny lekko pęcherzykować, gdy się rozpuszczają. Jeśli nie, drożdże są nieświeże i trzeba będzie spróbować ponownie ze świeżymi drożdżami. W średniej wielkości misce, połączyć rozpuszczone drożdże i mąkę, i doprawić solą i pieprzem. Wyrobić powstałe ciasto, dodając więcej wody, jeśli to konieczne, aby stworzyć sprężyste, podobne do pasty ciasto. Przykryć wilgotną ściereczką kuchenną i pozostawić na 2 godziny do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (takim jak końcówka lodówki).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Drożdże PiwneDrożdże Piwne
świeże Drożdżeświeże Drożdże
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W międzyczasie pokrój filety z sardeli na małe kawałki i umieść je w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z SardeliFilety Z Sardeli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść ricottę w osobnej misce. Za pomocą widelca zmiażdżyć ricottę tak, aby nie pozostały duże grudki, wymieszać z anchois.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
Przez CiastoPrzez Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Gdy ciasto wzrosnie, zwilż lekko dłoń i odłam mały (1-calowy) kawałek ciasta. Używając opuszków palców drugiej ręki, wklep to ciasto w kształt przypominający otwartą skorupę. W powstałym zagłębieniu łyżka 1 łyżka nadzienia ricotta. Podciągnij krawędzie ciasta tak, aby zakrywało nadzienie i tworzyło zamknięty i zaokrąglony kształt. Odstawić. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
5
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę od 360 do 365 stopni F. olej powinien pozostać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania. Pracując w małych partiach po 6, ostrożnie podnieś kulki ricotty i umieść je w gorącym oleju. Smażyć placki na złoty kolor. Za pomocą łyżki szczelinowej lub szpatułki Usuń gotowe placki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
7
Osuszyć na papierowych ręcznikach podczas gotowania. Kontynuuj ten proces, aż wszystkie placki zostaną ugotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Podawać na gorąco, przyprawione natką pietruszki i pecorino.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia5
Magazyn