Pizza ze szparagami i wędzoną szynką
Pizza ze szparagami i wędzoną szynką wymaga około 45 minut od początku do końca. Na $3.4 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 31g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka ostrego sera provolone, szynki, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Grillowana Pizza z pesto z rukoli, kukurydzą i szynką (wideo), Grillowany kurczak, szparagi i pieczarki Pizza z Blackbird Bakery Pizza Crust, oraz Polewa Do Pizzy-Pizza Z Wędzonym Łososiem.
Instrukcje
Rozgrzej kamień do pizzy lub obficie naolij dużą blachę do pieczenia.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni.
Dodać szparagi i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 5 protokół; przenieść do miski.
Dodać szynkę i szalotki do szparagów i doprawić solą i pieprzem.
Dodać połowę rozdrobnionego sera.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj lub rozciągnij ciasto do szorstkiej 14-calowej rundy.
Ciasto przełożyć na obraną mąką skórkę do pizzy lub blachę ciastek bez oprawek lub na naoliwioną blachę do pieczenia. Na wierzchu pizzę wymieszać ze szparagami, pozostawiając 1-centymetrową granicę ciasta.
Umyj Brzeg pozostałą 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Roztrzepać starty ser i pozostały rozdrobniony ser na wierzchu.
Wsuń pizzę na gorący kamień, jeśli używasz, i piecz przez około 10 minut na kamieniu lub 16 minut na blasze do pieczenia, aż skórka będzie złota, a ser będzie bulgotał.
Przenieś pizzę do stelaża i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.
Polecanie wina: czysty, jasny biały, taki jak Torres Via Sol z Hiszpanii 1997 lub Domaine de la jalousie Sauvignon z Francji 1997, jest orzeźwiającym wyborem.