Pizza z dyni i Gorgonzoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj dyni i Gorgonzoli Pizzan. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 375 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 33 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz dyni, mąka kukurydziana, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem, Ravioli Z Dyni Gorgonzola, oraz Makaron z dyni i gorgonzolą Rigatoni ze smażoną szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F. cienko pokroić każdą kostkę dyni i wrzucić do małej miseczki z oliwą z oliwek. Cienko pokroić cebulę i szałwię.
Posyp powierzchnię roboczą mączką kukurydzianą i użyj wałka do ciasta i / lub rąk, aby rozciągnąć ciasto na 12-calowe koło. Spryskać blachę do pieczenia sprayem do gotowania i umieścić ciasto na nim.
Pokruszyć gorgonzolę i posypać ją równomiernie na całym cieście, pozostawiając 1-calową granicę dla Skórki. Dynia i cebula rozsypać na wierzchu sera.
Na wierzch posypać szałwią.
Piec, aż ser topi się, squash jest zmiękczona i skorupa jest prawie rumiane, o 11 protokół. Rozrzucić orzechy włoskie na pizzy i piec, aż są lekko tosty, dodatkowe 2 protokół. Pizzę pokroić na 8 klinów.