Pikantny Makaron Ziemniaczany (Bataka Sev)

Pikantny Makaron Ziemniaczany (Bataka Sev)
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Pikantny makaron ziemniaczany (Bataka Sev) może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 230 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka papryki chile, ziemniaki, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantny makaron ze słodkich ziemniaków w maśle czosnkowo-cynamonowym brązowym, Batata Poha | jak zrobić Aloo Poha / Bataka Pauaa, oraz Słodko-pikantna wieprzowina i kapusta Napa Stir-Fry z pikantnym makaronem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć chiles, czosnek, imbir, 1 łyżeczka soli, 1/8 łyżeczka kurkumy, i 2 łyżeczki oleju roślinnego w robocie kuchennym lub zaprawy i tłucz i proces do drobnej pasty. (
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
KurkumaKurkuma
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Dodaj łyżkę wody, jeśli potrzebujesz więcej płynu.) Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Ziemniaki umieścić w rondlu z wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć patelnię i gotować ziemniaki, aż będą miękkie i łatwo Przekłute widelcem, o 15 protokół. Zarezerwuj wodę do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Rozgnieć ziemniaki, gdy są jeszcze ciepłe, używając wody do gotowania, aby uzyskać gładką konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Wymieszać w 1 łyżka zielonej pasty chile, mąka z ciecierzycy, 2 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka kurkumy, i olej musztardowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
Pasta ChiliPasta Chili
Olej GorczycowyOlej Gorczycowy
KurkumaKurkuma
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Dodaj wystarczającą ilość wody do gotowania ziemniaków, aby uzyskać miękkie ciasto. Smakuj ciasto na poziomie ciepła i przypraw (ciasto będzie smakować na surowo, ale powinno być słone i pikantne; smaki będą lekko łagodniejsze podczas gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Dodaj więcej soli i chile pasty w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Rozgrzać olej do gotowania na głębokiej patelni na średnim ogniu. Użyj ricer ziemniaków (lub maszyny sev, jeśli masz), aby wcisnąć makaron do oleju. Smażyć na złoty kolor i chrupiące, około dwóch minut. Użyj skimmera lub łyżki szczelinowej, aby przenieść makaron do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem. Powtarzaj, aż wszystkie makarony zostaną usmażone. Przechowywać w szczelnym pojemniku do dwóch tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
SkimmerSkimmer
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia24
Magazyn