Pikantne QUESADILLAS Z Kurczaka
Pikantny kurczak Quesadillas może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Na $1.2 za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, kurczaka, marynowane papryki jalapeño i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pineapple Dak Bulgogi Quesadillas (Korean Spicy Pineapple BBQ Chicken Quesadillas), Pikantne QUESADILLAS Z Kurczaka, oraz Pikantny Koreański Kurczak Quesadillas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małej misce; mieszaj do wymieszania.
Umieścić 1/4 szklanki posiekanego kurczaka ponad połowę 1 tortilla.
Posypać 3 łyżkami sera i 1 łyżką mieszanki cebuli; złożyć na pół. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami, kurczakiem, serem i mieszanką cebuli.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Umieścić 2 quesadillas na patelni. Gotować 2 protokół z każdej strony lub do lekko rumiane. Powtórz procedurę z pozostałymi quesadillasami.
Każdą quesadillę przeciąć na pół.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.